חלב קוקוס הנו אחד מהמצרכים המעניינים אשר ניתן למצוא כיום על מדפי רשתות המזון. הוא הולך מצויין עם בשר, ועוד יותר טוב עם עוף, ולפחות לי הוא מספק ניחוחות של המזרח הרחוק בלי הרבה מאמץ.
מתכון זה של פרגיות בחלב קוקוס הנו מתכון קטן ונחמד, שאפילו חברתי שלי אשר תועדה במטבחה בפעם האחרונה לכבוד היציאה מלבנון אומרת שהוא "קלי קלות".
את המתכון ניתן להכין עם פרגיות, או עם נתחי עוף טרי - מהחלקים התחתונים של העוף (כרעיים, שוקיים, ירכיים).
חומרים:
1 קופסא חלב קוקוס
6 נתחי עוף (משהו בין 4 ל-8)
1 כפית ג'ינג'ר טרי (או תבלין אם אין טרי)
5 שיני שום כתושות
4 כפות רוטב סויה (עדיף קיקומן)
4 כפות דבש
אפשר גם להוסיף:
2 כפות רוטב צ'ילי
הוראות הכנה:
המדקדקות יכולות לטגן את העוף מכל צדדיו לפני הבישול, ולאמהות הקצרות בזמן יש גם אופציה הכי פשוטה בעולם - מכניסים הכל לסיר, מרתיחים פעם אחת, ומבשלים שעה וחצי - שעתיים על אש קטנה.
הכי טוב להגיש עם אורז לבן, אפשר בעת ההגשה לזרות מעל כוזברה קצוצה.
מנסיוני - גם ילדים שלא אוהבים עוף מתים על המתכון!
בתיאבון.
מתכון זה של פרגיות בחלב קוקוס הנו מתכון קטן ונחמד, שאפילו חברתי שלי אשר תועדה במטבחה בפעם האחרונה לכבוד היציאה מלבנון אומרת שהוא "קלי קלות".
את המתכון ניתן להכין עם פרגיות, או עם נתחי עוף טרי - מהחלקים התחתונים של העוף (כרעיים, שוקיים, ירכיים).
חומרים:
1 קופסא חלב קוקוס
6 נתחי עוף (משהו בין 4 ל-8)
1 כפית ג'ינג'ר טרי (או תבלין אם אין טרי)
5 שיני שום כתושות
4 כפות רוטב סויה (עדיף קיקומן)
4 כפות דבש
אפשר גם להוסיף:
2 כפות רוטב צ'ילי
הוראות הכנה:
המדקדקות יכולות לטגן את העוף מכל צדדיו לפני הבישול, ולאמהות הקצרות בזמן יש גם אופציה הכי פשוטה בעולם - מכניסים הכל לסיר, מרתיחים פעם אחת, ומבשלים שעה וחצי - שעתיים על אש קטנה.
הכי טוב להגיש עם אורז לבן, אפשר בעת ההגשה לזרות מעל כוזברה קצוצה.
מנסיוני - גם ילדים שלא אוהבים עוף מתים על המתכון!
בתיאבון.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.